Logó

Ima - Meditáció

Az ima­

Mandala

Hosszú évek folyamán az emberiség mindig imádott valakit, valamit, imádkozott hozzá. A mágiában is, ugyanúgy, mint az imában, ezeket az erőket szólítjuk meg. Egy-egy erő olyan erős, mint, amennyi energiával őt megillették. Például ha Magyarország lakosságának zöme, nem Yehovához (Jahve) imádkozna, hanem a Magyarok Istenéhez Má-Tünhoz, akkor nagy valószínűséggel Magyarország sorsa megváltozna. Ha egy nép nem a saját Istenéhez, hanem egy másik nép Istenéhez imádkozik, akkor szolgája lesz annak a népnek, akinek az Istenéhez imádkozott.

Sok ember imádkozik nap, mint nap, mégis kevesen elégedettek az életükkel. Miért van ez?

Sajnos a gondolataink nem csak akkor küldenek ki energiát, amikor imádkozunk, hanem folyamatosan. Egy embernek napi szinten 50-80 ezer gondolata van. Ezekből tudatosan csak nagyon keveset tudunk felidézni, de ettől azok a gondolatok is teremtenek. Ha nem tudjuk uralni a gondolatainkat, akkor káoszt teremtünk magunk körül. Ha úgy imádkozunk, hogy nincs bennünk hit aziránt, amit az imában kérünk - hogy az megvalósuljon, - akkor az nem is fog.

A mágiából tudjuk, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. Mert a mágia az erők uralása. Legtöbb ember a mágia szó hallatán, valamilyen rosszindulatú Woo-Doo átokra gondol, pedig ez csak akkor következhet be, ha a mágiát rossz szándékkal használjuk. A mágia első és legfontosabb törvénye számomra (de nemcsak számomra) az, hogy Ne Árts!!!

Ha már innen nézzük, akkor a Teremtés volt az első mágikus cselekedet. Ha hallottál az Agykontrollról, vagy éppen használod, tudd, hogy az is a mágiához tartozik, hiszen szellemi erőddel teremtesz. Nem véletlenül a Tarot Nagy Arkánumának I.-es számú kártyája A Mágus!

De menjünk csak tovább. A szellemi energia is energia és azt már a fizikából is tudjuk, hogy az energia nem vész el! Ezt egyébként a Yotengritben, az ősi magyar sámán-táltos hitben is megfogalmazták a "szellemkvantum elméletben".

Ha a gondolatod valamire irányítod, annak függvényében, hogy mennyire erősen, hosszú ideig koncentrálsz arra a valamire, akkor egy bizonyos energia tőled távozni fog. Ezt mindennap tapasztalod, mikor szellemi munkát végzel, és nagyon elfáradsz. Ez az energia nem vész el, hanem a gondolatod azt a személyt, szimbólumot, tárgyat, Istent vagy bármi mást erősít, amire koncentrálsz. Ha sok ember gondol ugyanarra, akkor az energiák meghatványozódnak.

A meditáció­

Ha elkezdünk a spirituális világgal foglalkozni, előbb-utóbb találkozunk a meditáció fogalmával.

Nagyon sokan beszélnek meditációról, de nagyon kevesen tudják, hogy mit is jelent igazán. Manapság divatos mindenféle meditációt tartani. Ezek túlnyomó többsége úgynevezett "vezetett meditáció". Én ezeket nem sorolom a meditációk közé. Ez számomra vizualizáció!

Nem mondom, hogy nem segítenek, sőt vannak akik kifejezetten csak ezek segítségével tudnak ellazulni.

Nem véletlenül használtam az ellazulás szót. A csikungban például van relaxáció, van megpihenés és van csend állapot. Ezek mind mélyebb és mélyebb tudati állapotok. Ha valaki csak relaxál, akkor is kényszeríti elméjét, hogy egy bizonyos dolgot képzeljen el (tisztáson csordogáló kis patak stb.), vagy mantrázzon (bizonyos szavakat végtelenségig ismételjen). Ezáltal gondolatai nem csaponganak össze-vissza, úgymond takarékra vannak állítva, ami által szellemi energiát spórol meg. Ez okozza, hogy a meditáció végével feltöltöttnek érzi magát.

Az igazi meditáció a csend állapot. Amikor nincs kis patak, sem tisztás, sem egyéb elképzelt dolog, a mantra is abbamarad.

Hogy miért szükséges ez?

Mert ilyenkor vagyunk nyitottak a beáramló információkra. Mert ilyenkor tudunk a tudatos énükkel kapcsolatba lépni. Mert ilyenkor halljuk Istent, ha úgy tetszik.

Ha az ima egy tőlünk elküldött kérés Istenhez, akkor a meditáció a lehetőség a válaszra. Ez a kommunikáció két oldala.

Együtt egész a kettő!

Ha az agyunk gondolkodik, akkor mindig vagy a múltban, vagy pedig a múlt tapasztalásai alapján kivetített jövőben tartózkodunk. Olyan jövőképet nem tudunk elképzelni, amit nem tapasztaltunk meg, vagy nincs tudomásunk róla.

Ha meditálunk és elértük a csend állapotát, akkor nincsenek gondolatok, kapcsolatba tudunk lépni a felső tudatos énünkkel és jelen tudunk lenni minden  szinten! Ez a meditáció lényege.

 

A meditáció jelenlét.

A jelenlét kulcs a boldogsághoz.

Boldogság nincs szeretet nélkül.

A szeretet a szív bölcsessége...

 

László Tamás

A továbbiakban megosztanék néhány imát, tanítást. Ha neked is vannak ilyenek a birtokodban, és szeretnéd megosztani, akkor vedd fel velem a kapcsolatot.

 

Egy meghallgatott imádság
Égi sereg

Lehet azt mondani, hogy úgy kell imádkozni, hogy ne kérjünk, hanem hálásak legyünk azért, hogy megkapjuk, amit szeretnénk.

Ez a hit ereje. Emilé Coué törvényekbe fektette a tudását, amelyet később az Agykontroll is átvett. Coué I. törvénye így szól: "Minden, ami betölt, megvalósulni igyekszik, amennyiben emberileg lehetséges." A második törvényében pedig kimondja, hogy amennyiben az akarat és tudat ellentétes egymással, akkor mindig az akarat marad alul. Ez azt jelenti, hogy nem elég valamit akarni, hanem tudni kell, hinni kell benne, hogy az úgy van. Ha nem hiszünk, csak szeretnénk, akkor nem fog megvalósulni!

Mégis hogyan imádkozzunk? Legyen az imának egy kezdete, mikor kijelentjük, hogy most imádkozunk. Ima közben gondolataink ne kalandozzanak el! Az ima végén erősítsük meg imánkat, emeljük ki a többi gondolat közül, hisz ezt tudatosan tettük. Kérjük azt az Univerzumtól, hogy imánkat többszörösen vegye figyelembe! Kifejezetten nagy teremtőereje van az imának, ha több ember közösen mondja, ha teliholdkor tesszük, vagy ha tízezerszeres napon imádkozunk. Higgyünk abban, hogy imánk megvalósul! Az nem árt, ha a végén hozzátesszük, hogy legyen meg az Isten akarata és fogadjuk azt el!