Logó

Tanfolyamok

Jelentkezés - Kapcsolatfelvétel­

Név  
E-mail  
Telefonszám  
Üzenet  
Tanfolyam

A masszázs talán a legősibb, az emberiséggel egyidős gyógykezelés.
A masszázs ősi ösztön következménye. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy fájt a feje, beütötte a lábát, és masszírozással, simogatással próbálta enyhíteni a fájdalmat. Minden masszázs alapja a kézzel való érintés. A simogatás, testi érintés iránti igényünk gyermekkorunk elmúlta után sem szűnik meg.
Már Hippokratész is megemlíti az „anatripszis” fogalmát: „a kiváló orvosnak ismernie kell a dörzsöléses, manuális kezelési gyógymódokat is”. Valójában minden kultúrában felfedezhető a masszírozás - jótékony, kiváló hatásai miatt - különböző formákban. A kínaiak, indiaiak, egyiptomiak írásaiból kiderül, hogy betegségek megelőzésére, ill. gyógyításra is felhasználták.
Miért is lenne ma másként? A masszázsnak tartós hatása van a testi, lelki és szellemi egészségünkre egyaránt. Nem kizárólag fizikai folyamat. A lelki hatás már ott érzékelhető, hogy a kezelt személy az empátia segítségével megbízik a terapeutában. A bizalom, a nyitottság az, ami utat ad az érintésnek, a gyógyulási folyamatnak. Hiszen a szakmában dolgozó terapeuták tudják, és belső késztetésük az, hogy segítsenek elindítani a gyógyulási folyamatokat.
A masszírozás serkentő, és nyugtató hatású lehet egyaránt a fogások sebességétől, és mélysége szerint. Oldja a feszültségeket, izomlázat, izomfájdalmakat. Segít az alvászavaron. A masszázsból fakadó közérzetjavulás, örömérzéssel tölt el minden pacienst, ami már lelkileg is elősegíti a gyógyulást.
A masszázs során, szintén kiváló hatást lehet elérni a bőrfelületben, izmokban, és mélyebb rétegekben felhalmozódott méreganyagok fellazításához, amelyet a szervezet már automatikusan eltávolít.
Európában „Svéd Masszázsnak”, vagy „Frissítő Masszázsnak” nevezik az ilyen kellemes, közepesen erős, jó közérzetet biztosító, egész testet átmasszírozó technikát. Valójában, minden embernek szüksége lenne havonta egy alkalommal az egész testre szóló masszázsra. 
Erősebb, célzott testrészeket átmasszírozó munka esetén, már beszélhetünk a testrész bizonyos fokú helyreállító korrekciójáról is. Például gerincmasszázs esetén a gerinc enyhe elferdülésére gyakorol megfelelő hatást. Ilyenkor a kimozgatás, átmozgatás is szóba jöhet.

3 napos tanfolyam:

A masszázs elméleti anyag elsajátítása. Masszázs történelme, fogalma. Az emberi test anatómiája, felépítése. A rendszerezés inkább spirituális oldalról közelíti meg a testet.

Masszázs tanfolyam

Massazázs tanfolyam
  • Időpont: 2017 július 21; 22; 23. 1000 - 1700 óra között

  • Ár: 24 000 Ft /3 nap

  • Vezeti: Vörös Károly masszőr
  • Helyszín: H-1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 15. mfszt.2. (52-es kapucsengő)

  • Tel: +36 (30) 287-7426