Logó

Kéz-Művész

Kapcsolatfelvétel­

Név  
E-mail  
Telefonszám  
Üzenet  

Jandó Luca

Luca - ahogy én ismerem

 

Lucával először a gyömrői Teremtés Házában találkoztam 2014 decemberében az évbúcsúztató összejövetel kapcsán. Elmondta, hogy keramikus és Maglódon él. Sok kézi munkájával, kézműves termékével már találkoztam ezt megelőzően, de nem tudtam, hogy ki készítette őket.

Ezt követően többször is találkoztunk, együtt szilvesztereztünk, kirándultunk és masszázs-bartereztünk (Én egy Lomi-lomi masszázst kaptam tőle, ajánlom nektek is!).

Egyszer egy kirándulásból hazatérve, számbavettem a kerámia eszközeinket, és akkor derült ki, hogy legalább 7 olyan termékünk van, amit Luca készített és ebből több mint a felét, nem tőle vásároltuk.

Természetesen volt közöttük olyan is, amit kifejezetten egyedi rendelésre kértünk. Ilyen a szertartásoknál használt kehely, amely a víz elemet és a női minőséget  jelképezi.

Miután nekifogtam a honlap összeállításának, született az a gondolatom, hogy megkérem, hogy mutassa be termékeit, hiszen sokan vagyunk, akiknek szüksége lehet különféle kerámia kézműves eszközökre, akár egyedi rendelésre is.

Ezért, ha úgy gondoljátok, hogy a bemutatott termékek közül valamelyik megtetszett, vagy akár elképzeltetek valamit, amit el kellene készíteni, akkor a mellékelt kapcsolatfelvételi lapon írhattok neki. Mellékesen megjegyzem, hogy én azért választottam Luca termékeit, mert formájukon és színvilágukon kívül az ár-érték aránya is nagyon kedvező volt.

Lucáról még azt is el szeretném mondani, hogy megfelelő érdeklődői létszám esetén, szokott tartani gyerekeknek foglalkozást, ahol megízlelhetik az agyaggal való munkálkodás örömeit.

 

Luca egyéb elérhetőségei:

Luca - magáról

 

 

Jandó Luca keramikus vagyok. Maglódon lakom, és dolgozom. Már 30 éve készítem a különböző edényeket, amit agyagból meg lehet valósítani.

Kedvencem a raku technika. Egy japán fazekasról nevezték el. A lényege hogy a vörösen izzó edényt a kemencéből, egy hosszú nyelű fogóval kiveszem,és forgácsos - földes keverékkel befedem. A máz ettől az eljárástól nagyon különleges lesz. Redukálodik is, meg nem is, az egész esetleges. Számomra játék az elemekkel,  tűzzel, vízzel, földel, levegővel. Mindig kíváncsian tisztítom az edényeket. Vajon mi van a korom alatt? Az első fotókon, a raku kerámiákat lehet látni, meg engem, ahogy tisztítom őket.

Beszéljenek a képek helyettem. Kis válogatás a kínálatból.

Érdemes körülnézni! Egyedi elképzeléseket is szívesen teljesítek!​